6 sept. 2018

Două personalităţi remarcabile şi o legătură mistică între ele


        Viaţa şi activitatea lui Traian – imperatorul romanilor şi viaţa lul Decebal regele dacilor



Şi cum soarta popoarelor este predestinată şi se desfăşoară conform unei legităţi la fel şi soarta fiecărei persoane are un ritm armonios, pe care îl vom încerca să-l depistăm.
Legile universale ale Secţiunii de Aur se răsfrâng şi asupra soartei individuale a oamenilor. Ca exemple, voi folosi vieţile oamenilor foarte bine cunoscuţi, viaţa lor este relativ bine ştiută. Ca „noduri istorice” se vor compara acei ani care au influenţat o schimbare calitativă în viaţa persoanei analizate.
         La 18 septembrie, curent se împlinesc 1965 de ani de la naşterea lui Traian cunoscutul împărat roman. Studiind viaţa a acestui împărat în legătură cu activitatea lui Decebal prin prisma Secţiunii de Aur ajung la concluzia că aceste două personalităţi au trăit într-o legătură mistică unul cu altul.

                                     

Analiza vieţii regiliu și împăratului am efectuat după algoritmul deja stabilit. 

Date“noduri modale”:


53 – Naşterea lui Traian;
85 - Decebal devine rege al Daciei; 
98 –Traian devine împăratul Romei; 
101 – Începutul primului război romano-dacic; 
106 – Finalul al doilea război romano-dacic Anul sinuciderii lui Decebal
113 – Campania lui Traian împotriva Parţiei
117 – Moartea lui Traian; 
















Cu părere de rău, nu cunoaştem exact anul de naştere a lui Decebal – ultimul rege al dacilor, însă se cunosc ceva date despre viaţa sa.
Astfel Decebal vine la putere în anul 85 şi se sinucide în anul 106. Dacă am suprapune comparativ segmentele vieţii lui Decebal şi Traian, vom vedea că intersecţia lor în viaţa politică, confruntările au un răsunet pentru soarta lor.
   
         În acest raport este vizibil armonia dintre perioada naşterea şi venirea lu putere a lui Traian (45 ani) cu venirea la putere a lui Decebal şi ultima campanie a lui Traian împotriva Parţiei (85-113).

 
În acest raport este vizibil armonia dintre perioada venirea lu putere a lui Traian   (98) şi perioada dintre cele 2 războaie cu Decebal (101-106).

 

În aceste rapoarte este vizibil armonia dintre perioada venirea la putere a lui Decebal (85) şi  venirea lu putere a lui Traian (98) cu perioada până la moartea lui Decebal din campania a II împotriva Daciei (106).
 
   
În aceste rapoarte este vizibil armonia dintre perioada venirea la putere a lui Decebal (85) şi  dintre cele 2 războaie cu Decebal (101-106).
        
 În concluzie este demonstrată legătura istorică între activitatea lui Traian şi Decebal şi istoria relaţiilor între Imperiul Roman şi Dacia.

Autor: Iurii Moisei ©

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu