27 iul. 2015

Cliodinamica deterministă a vieții lui Nicolae Iorga

Şi cum soarta popoarelor este predestinată şi se desfășoară conform unei legități la fel şi soarta fiecărei persoane are un ritm armonios, pe care îl vom încerca să-l depistăm. 

Legile universale ale Secțiunii de Aur se răsfrâng şi asupra soartei individuale a oamenilor. Ca „noduri istorice modale
” se vor compara acei ani care au influențat o schimbare calitativă în viața persoanei analizate.

30 iun. 2015

Cînd va fi sfîrşitul lumii? Ce spunea Isus Hristos?

Cînd Isus Hristos la rugămintea ucenicilor descria sfîrşitul lumii el a spus chiar şi ziua şi anotimpul anului.  Evangheliile lui Matei și Marcu prezintă răspunsul lui Iisus la întrebarea ucenicilor: Când va fi sfârșitul lumii?













16 mai 2015

Cliodinamica deterministă a vieții lui Alexandru Ioan Cuza



Şi cum soarta popoarelor este predestinată şi se desfășoară conform unei legități la fel şi soarta fiecărei persoane are un ritm armonios, pe care îl vom încerca să-l depistăm. Legile universale ale Secțiunii de Aur se răsfrâng şi asupra soartei individuale a oamenilor. Ca „noduri modale” se vor compara acei ani care au influențat o schimbare calitativă în viața persoanei analizate.
       

1 mai 2015

Semnificatia psihologica a culorilor

Culoarea și semnificația sa au o influență profundă asupra experienței umane, atât din perspectivă biologică, cât și socială. Fiecare nuanță a culorii adaugă o dimensiune esențială în relația noastră cu mediul înconjurător. Într-un context biologic, culorile au un impact direct asupra funcțiilor noastre fiziologice, afectând, de exemplu, ritmul respirației și circulația sangvină. Aceste efecte pot fi asociate cu semnificații adaptative ale culorilor pentru organismul uman.


29 apr. 2015

Reîntregirea României: O abordare bazată pe teoria inovației

În istoria modernă, propunerea reunirii României cu Republica Moldova a fost adesea percepută ca o idee radicală și, în același timp, ca o inovație socială în evoluție. Ideea reîntregirii României prin reunirea cu Republica Moldova este o idee-inovație care se confruntă cu o rezistență relativ semnificativă din partea populației din Republica Moldova. 
Așa cum arată analiza, procesul de acceptare a orișicare idei trece prin trei etape distincte: negarea, rezistența și evidența. Astfel orice inovație trece prin trei etape:

  Etapa de NEGARE: «Aceasta nu poate fi, pentru că nu poate fi niciodată !»

  Etapa de REZISTENȚĂ: «Aici este ceva...»

  Etapa EVIDENȚEI: «Aceasta este evident, cine aceasta nu a știut !?»

 În acest articol, vom explica fiecare etapă și voi examina relevanța și utilitatea propunerii Reunirii în contextul evoluției conștiinței sociale.